Published on
YARD ENERGY faciliteert groei Softs World met €19 miljoen

Softs World en YARD ENERGY gaan samenwerken om maatschappelijke organisaties in Nederland, waaronder amateur sportclubs, te verduurzamen. Deze samenwerking voorziet Softs gefaseerd van totaal €19 miljoen aan kapitaal, bestemd voor het versneld uitrollen van het Green Boarding Netwerk in Nederland in de aankomende drie jaar.

Kosteloze verduurzaming voor sportclubs
Softs World plaatst Green Boardings langs het hoofdveld van sportclubs. De multifunctionele Green Boarding is een innovatief reclamebord en heeft drie zijden. Elke zijde kent zijn eigen toepassing: communicatie, luchtzuivering en zonne-energie. De Green Boarding beschikt over een UEFA goedgekeurd LED scherm waar flexibel op geadverteerd kan worden. De LED schermen in de Green Boardings worden door het bedrijf Fingerz geëxploiteerd en onderling op een online-platform met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een uniek reclamenetwerk voor nationale adverteerders. Een mondiale primeur.

Iedere marketing-euro wordt een verduurzamingseuro
De advertentieopbrengsten van de Green Boarding worden gebruikt om zonnepanelen te “sparen” voor de aangesloten sportclubs. Met de energieopbrengsten van de zonnepanelen verduurzamen de sportclubs steeds verder, naar ‘nul op de energiebegroting’. Hierdoor komt er voor sportclubs meer budget beschikbaar voor de sport. Zonder kosten of financiële risico’s voor de clubs zelf. Voor adverteerders betekent het dat iedere marketing-euro ook een verduurzamingseuro wordt!

Versnelde uitrol

Ronald van Bemmel, CEO van Softs World: “Met YARD ENERGY als partner hebben wij de perfecte match gevonden. De samenwerking geeft Softs de mogelijkheid om het huidige netwerk van de eerste 30 voetbalclubs versneld uit te breiden. Voetbalclubs konden zich vanaf vorig jaar al bij Softs aanmelden om deel te nemen. Met deze samenwerking gaan we het Green Boarding Netwerk dit jaar uitbreiden naar andere sporten zoals hockey, tennis en korfbal. Tegelijkertijd versterkt YARD ENERGY onze positie door de inbreng van kennis en contacten en creëren ze voor ons de mogelijkheid om zeer snel te groeien, zowel nationaal als internationaal. Overigens blijft ons unieke model om kosteloos te verduurzamen niet beperkt tot de sport, maar is deze ook beschikbaar voor andere maatschappelijke organisaties, zoals zorg, onderwijs en cultuur.”

YARD ENERGY investeert in innovatieve technologieën en bedrijven die de energietransitie versnellen”, zegt Animesh Ranjan, Chief Investment Officer van YARD ENERGY. “De samenwerking met Softs World biedt de mogelijkheid om versneld het Green Boarding concept te introduceren en verduurzaming te realiseren voor maatschappelijke organisaties.”

Over SOFTS WORLD (www.softs.world)
Softs World is een Nederlandse social impact onderneming. Met haar wereldwijd gepatenteerde Surface of Things technologie maakt Softs elk stilstaand oppervlak in de stad multifunctioneel en duurzaam. Met de opbrengsten zorgt zij voor het benodigde budget voor de verduurzaming van maatschappelijke organisaties, zonder dat zij hoeven te investeren of enig financieel risico lopen.